Festivaler

Bukta Festivalen

bukta festivalen

Bukta samler musikkglade mennesker til fest i Telegrafbukta hver sommer. Her får du oppleve Tromsø på sitt beste i idylliske omgivelser med både lokale, nasjonale og internasjonale artister. Med street food av sjømat laget med lokale råvarer og spesialkomponert mikrobrygg, er dette en av de beste festivalopplevelsene du kan få.

Midnight Sun Maraton

midnight sun maraton

Våre faste årlige arrangement er Mørketidsløpet i januar, Samisk Uke i februar, Arctic Snowshoe Race i mars, Midnight Sun Marathon i juni og Tromsø Mountain Challenge i august.

Rakettnatt

rakettnatt

Rakettnatt, Music and Arts Festival, tidligere kjent som Polaria Music Fest, er en festival som arrangeres årlig på torget i Tromsø sentrum. Festivalen ble arrangert første gang i august 2014, da som Polaria Music Fest, året etter fikk de dagens navn.

Nordlys Festivalen

nordlysfestivalen

Nordlysfestivalen har siden sin oppstart i 1988, utviklet seg fra en liten klassisk musikkfestival, til en stor tidagers musikkfest. Nordlysfestivalen har beholdt kjernen av det klassiske, men presenterer i dag i tillegg en stor bredde av musikalske uttrykk. Fra verdensstjerner til lokale talenter, fra etablerte artister til kommende stjerner, alle finner du på våre scener.

NUFF FESTIVAL.

nuff

Since 2021, NUFF has been divided into 2 parts: the NUFF Workshop and the NUFF festival.
Two different times of the year in northern Norway, the midnight sun and the polar night, for two sides of NUFF. Two complementary parts that reflect the mission of NUFF: to support, promote and celebrate young filmmakers. Some of the youth who come to NUFF have already made many films, some have taken up a camera for the first time and are aspiring to develop their talent. There is room for everyone. NUFF is an international platform and festival, but also has a special focus on Nordic films, with several awards going to the best Nordic films.

Rabalderfestivalen

rabalder festivalen

Rabalderfestivalen er for barn mellom 3 og 12 år!

Charlottenlund-parken med sitt naturlige amfi og familievennlige forvandles til Rabalderfestivalen, og her skal ungene boltre seg i et bredt kulturtilbud av høy kvalitet. Festivalen skal tilby et variert kulturelt uttrykk med musikk, scenekunst, kunst, film og fortellerkunst. I tillegg skal festivalen sammen med sine partnere tilby aktiviteter for barn, herunder idrett og lek.

SMAK NordNorsk Matfestival

SMAK – Nordnorsk Matfestival

SMAK er matfestivalen for og i Nord-Norge, den arrangeres midt i matfatet Tromsø i september. Tromsø er Norges nest største fiskevær, vertskap for prisbelønte produsenter av matvarer, dyrkende produkter av svært høy kvalitet, gode restauranter og matutdanning til å være stolt av.

TIFF

tiff

Tromsø internasjonale filmfestival er både en populær publikumsfestival, samt et viktig møtested for norsk og internasjonal filmbransje.

Tromsø internasjonale filmfestival viser utfordrende kvalitetsfilm fra hele verden for et lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum. Festivalen ble arrangert for første gang i 1991 med et totalt besøk på 5200. I 2020, i sitt trettiende år, solgte TIFF 58 320 billetter til ordinære filmvisninger og hadde et samlet totalbesøk på 68 554.

Tromsø Internasjonale Kirkefestival

Tromsø Internasjonale Kirkefestival

Tromsø internasjonale kirkefestival 2022 har OPPSTANDELSE som overskrift. Oppstandelse – det handler om liv og røre, om nytt liv, og en ny start. Kirkene våre skal romme alt dette! Gjennom bilder, ord og toner ønsker årets kirkefestival å bidra. Så handler det selvsagt for mange av oss også om OPPSTANDELSEN. Det er mange gode grunner til å ta del i TIK 2022.

Tromsø Jazzfestival

Tromsø Jazzfestival

Tromsø Jazzfestival er en årlig sommerfestival i Tromsø, som ble arrangert for første gang 11. – 14. august 2016. I 2023 går festivalen av stabelen 10. – 13. august!Vi ønsker å skape gode konsert- og jazzopplevelser for både Tromsøværinger og tilreisende, i og rundt Tromsø by. Programmet vårt skal gjenspeile både det sterke jazzmiljøet vi har i Nord-Norge, og noe av det beste fra den nasjonale og internasjonale jazzscenen.